23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tosya’da kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılı kutlamaları kapsamında Atatürk anıtına çelenk konuldu.
Bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle kutlamalar yapılmasa da mütevazi bir törenle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yapıldı. Saat 10.00’da yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile kısıtlı sayıda kişinin katılımıyla yapılan törene Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akgül, Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola’nın katılımıyla gerçekleşen törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk anıtına sunulurken, salgın hastalıklarla mücadelenin bitmesiyle birlikte daha görkemli nice 23 Nisan kutlamalarının yapılacağı ifade edildi.
Salgın nedeniyle milyonlarca çocuk evlerinde çeşitli etkinlikler düzenlerken bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı buruk geçti.
>> Fatmagül AKÇAY
Geçen yıl Tosya’da yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan bir görüntü