Kastamonu Sanat Kurulu’nun düzenlediği Kastamonu Ses Yarışmasının ilçe elemeleri devam ediyor.
Tosya’dan Finale 3 muhteşem ses
İstanbul’da faaliyet gösteren Kastamonu Sanat Kurulu tarafından organize edilen Kastamonu Ses Yarışmasının ilçe elemeleri devam ediyor.
Bugün Belediye Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde saat 12:00’de yapılan Tosya elemelerinde Tosya’dan 10 yarışması sahne aldı. Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı ve ses sanatçısı hemşerimiz Yılmaz Cesur’un başkanlığında oluşan jüride Ali Cenap Günbulut, Gülay Acar, İsmail Çalışkan ve Abdurrahman Böyükgöz yer aldı.
Tosya’dan ilçe birinciliği için kıyasıya yarışan yarışmacılar performansları ile kendileriyle birlikte jüri üyelerini de terlettiler. Sahne alan Fevzi Parlak, Erkan Parlak, Muhammed Çıra, Ekrem Çoban Edanur Toplu, Muhammed Çalışkan, Yunus Emre Çalışkan, Ismail Gürbüz , Ebrar Eser ve Eyüp Hasar’ın ses ve sahne performansları sonrasında Tosya’dan Edanur Toplu, Ekrem Çoban ve Yunus Emre Çalışkan Kastamonu’da yapılacak yarı final yarışmalarına katılma hakkı kazandılar.
TOSYA’DAN 3 MUHTEŞEM SES
Eleme yarışmaları sonrası gazetemize özel bir açıklama yapan Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı, ses sanatçısı ve ses yarışması projesi sahibi hemşerimiz Yılmaz Cesur; “ Kastamonu’nun her alanda olduğu sanatsal alanlarda da gençleri yetiştirmek, sahiplenmek ve önlerini açabilmek için bu yarışmayı düzenledik. İl merkezi ve 19 ilçede yapacağımız elemelerin 13’ünde yarışmalarımız tamamlandı. Bugün de Kastamonu’muzun en büyük ilçesi olan Tosya’yı tamamladık ve muhteşem bir eleme oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum ancak ilk bir biriyle arasında çok küçük puan farklarıyla derece alan Edanur Toplu, Ekrem Çoban ve Yunus Emre Çalışkan her üçü de muhteşem bir yetenek ve muhteşem bir sese sahipler. Kendilerini tebrik ediyorum. Diğer ilçelerden sadece birincileri yarı final için davet ederken Tosya’dan beğendiğimiz 3 sanatçı adayı arkadaşımızı da davet ettik. Çünkü hak ettiler.
Muhtemelen 14-15 Ağustos’ta Kastamonu’da ön eleme yapılacak. 22-23 Ağustos tarihinde de Kastamonu’da Grand Moni’de yarı final ve ertesi gün de büyük final ile Kastamonu’nun en güzel sesini belirleyeceğiz diye umuyorum. Tosya’da katılım sağlayan, ilgi ve alaka gösteren tüm hemşerilerimize ekibim olarak teşekkür ediyoruz” dedi.
GAZETEMİZE ZİYARET
Tosya elemeleri sonrası Yılmaz Cesur, eşi Nazan Cesur ve ekip arkadaşlarıyla birlikte gazetemiz idarehanesini ziyaret ederek gazetemize teşekkür ettiler.
Cesur, projesi olan ses yarışması ile ilgili gazetemize bilgi verirken, Kastamonu ile ilgili onlarca projesi olduğunu söyledi. Sohbet sonrası A’dan Z’ye Kastamonu ve Tosya kitapları hediye ettiğimiz konuklar ile hoş sohbet, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
>>Gülay ACAR
Yorum yazarak Haber37 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber37 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber37 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber37 değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Haber37 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber37 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber37 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber37 değil haberi geçen ajanstır.