‘Taşköprü’nün Gönül Sultanları’ okuyucuyla buluştu
Taşköprü Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Tuğcu’nun emekli din adamı, Araştırmacı-Yazar Ali Korkmaz ile 2 yıllık çalışmanın neticesinde hazırladığı “Taşköprü’nün Gönül Sultanları” isimli eser Pamiray Yayınları’ndan çıktı.
Taşköprü Belediyesi’nin katkılarıyla okuyucuyla buluşan “Taşköprü’nün Gönül Sultanları” kitabında Taşköprü ilçe merkezi ve köylerinde bulunan evliyalar başta olmak üzere ilçemizle bağlantısı olan Şeyh Şaban-ı Veli Hz. ve Benli Sultan Hz. gibi isimlerde yer alıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Araştırmacı-Yazar Ali Korkmaz, ecdada vefa düşüncesiyle Taşköprü Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Tuğcu’nun öncülüğünde hazırladıkları “Taşköprü’nün Gönül Sultanları” isimli kitabın okuyucu ile buluşmasından memnuniyet duyduğunu belirterek kitabın basımında büyük pay sahibi olan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’a, İstanbul-Taşköprü Çevre Köyleri Derneği Başkanı Murat Yılmaz’a, Esedereliler Derneği Başkanı Turhan Kayıkçı’ya, Kartal Kardeşler İnşaat sahibi Yaşar Kartal’a, Elementa İstanbul Sigorta Ltd. Şti. sahibi Harun Kılıç’a şükranlarını sundu.
“Taşköprü’nün Gönül Sultanları” kitabı Belediye Sarayı altında bulunan Bilgin Kırtasiye’de satışa sunuldu.
Hamza Sefa YILMAZ