TEGV ve Ateşböceği kurulduğundan bu yana milyonlarca çocuğa eğitim veriyor
TEGV, 1995 yılında Suna Kıraç’ın önderliğinde buluşan iş insanları ve akademisyenlerin desteği ile ilköğretim çağındaki çocukların, eğitimlerine ücretsiz destek vermek üzere kuruldu.
23 Ocak 2022’de 27. Kuruluş yıldönümünü kutlayan TEGV, Pandemi dönemine kadar 3 milyona yakın çocuğun eğitimine, 90 binden fazla gönüllüsü ile destek verirken, TEGV pandemi döneminde uzaktan eğitim modelini bünyesine dahil ederek çocuklara etkinlik vermeye devam ediyor. Şimdi ise etkinliklerini hibrit olarak sürdürüyor.
TEGV’in bugün 24 ilde 55 etkinlik noktası var. (Eğitim Parkları – Öğrenim Birimleri ve Ateşböcekleri)
TEGV çocukları altı ana alanda etkinliklere katılıyor: Fen, Matematik, Sanat, Okuma, Bilişim ve İngilizce.
Etkinlik noktalarında yılda yaklaşık 200 bine yakın çocuk, 9 bin aktif gönüllünün desteğiyle etkinliklere katılıyor.
TEGV, faaliyetlerini MEB ile olan protokol çerçevesinde sürdürüyorken bunun yanı sıra MEB ile yapılan protokol 2022 yılı Ocak ayında yenilenmiştir.
TEGV, MEB’den sonra eğitim alanında faaliyet gösteren Türkiye’deki en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV’in tüm etkinlik noktaları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Pandemi kurallarına uygun olarak etkinliklerine devam ediyor.
TEGV(Türkiye Eğitim Gönüllüri Vakfı)’de Ateşböceği Öğrenim Birimi Yöneticisi olan Emre Tomruk konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede şöyle söyledi,
“Tasarım Mucitleri Ateşböceği 2019 yılının Kasım ayında etkinliklerine başladı. Şimdiye kadar 3 farklı şehirde (İstanbul – Elazığ – Kastamonu) da 879 çocuk ve 60 eğitim gönüllüsünün desteğiyle etkinliklere katılım gösterdi. Halen devam eden Tasarım Mucitleri Ateşböceğinde Tasarım Fabrikası etkinlik programında çocuklar bu içerikle; 3 boyut kavramı, 3B kalemler ile çizimler ve bilgisayardan yaptıkları çizimleren baskı almayı öğreniyorlar. Bunun yanı sıra kodlama dünyasıyla tanışarak kendi robotlarını tasarlayan gençler robotik kodlamayı da öğreniyorlar. Bu içerikle birlikte çocuklar el-göz koordinasyonunu geliştiriyor, takım çalışması yapmayı öğreniyor ve inovasyon kavramıyla tanışıyorlar. Özetle tasarlıyor, kodluyor ve üretiyorlar. Tasarım Mucitleri Ateşböceğinde 2-8. sınıfa giden çocuklar planlama dahilinde 2 gün 12 saat olarak etkinliklere katılıyorlar. (Pandemi sebebiyle aynı anda 8-10 çocuk etkinliklere katılıyor.)
Tasarım Mucitleri Ateşböceği, 14.03.2022 tarihi itibariyle Devrekani/Kastamonu’da etkinliklerine başladı. Halime Celal Budak İÖO ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu çocuklarıyla etkinliklerini gerçekleştiriyor” dedi.
Tasarım Mucitleri Ateşböceğinde şimdiye kadar 879 çocuk 60 eğitim gönüllüsünün desteğiyle etkinliklere katılım göstermiştir. Tasarım Mucitleri Ateşböceğinde Tasarım Fabrikası etkinlik programı gerçekleştirilmektedir.,
TEGV’e Bağış Yöntemleri ise şu şekilde,
Etkinlik noktası sponsorluğu, Eğitim programı sponsorluğu, TEGV Dükkan (www.tegvdukkan.com), SMS Bağışı(3353), EFT/ Havale ve kredi kartı ile düzenli bağış.(www.tegv.org), Atma Bağışla