TODEF, İdam Yasası’nın çıkarılmasını istedi
Kısa adı TODEF olan ve İstanbul’da 36 Tosya derneğini çatısı altında barındıran Tosta Dernekler Federasyonu, Kayseri’de yaşanan alçak saldırıda 14 vatan evladının şehit edilmesi sonrası yaptığı açıklamada TBMM tarafından idam cezasının yeniden uygulamaya konulmasını istedi.
TODEF Genel Başkanı Ali Tekin tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi;
“Artık Yeter! Yüreklerimizi paramparça eden hain saldırılar son bulsun!
Alçaklıkta sınır tanımayan hain terör, yine canımızı aldı, yine geriye acı kaldı. Askerlerimiz polislerimiz sivil vatandaşımızın şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirenleri, arkasındaki tüm terör odaklarını ve terörü lanetliyoruz.
Allah’ım sen bizi her türlü terör saldırısından koru, teröristlere fırsat verme…
Gönder ebabillerini bu zalim teröristlerin ve onları destekleyenlerin üstüne Allah’ım. Türk Milleti’ni koru. Bize bir şey olursa İslam’a hizmet edecek kimse kalmayacak. Yar ve yardımcımız olsun. Şahsım, Tosya Dernekler Federasyonu yönetim kurulum ve dernek başkanlarım adına; şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa, ailelerine de sabırlar başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ülkemize Milletimize geçmiş olsun. Başımız sağolsun. Büyük Türk milleti üzerinde oynanan oyunlar hepimizin malumudur. Bu vatanı ve bu milleti parçalamak, bölmek ve yıkmak isteyen tüm terör odakları için cezaevlerinde beslemek yerine en ağır ceza olan idamla cezalandırmak üzere TBMM’nden idam cezasının yeniden çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.