Tosya’da 230 kişinin çalıştığı fabrikada 8 kişide koronavirüs tespit edildi
KASTAMONU’nun Tosya ilçesinde, yaklaşık 230 kişinin çalıştığı bir tekstil fabrikasında 8 işçide koronavirüs tespit edildi. Virüs vakalarının ülkemizde ilk görülmeye başlandığı dönemde ilk etapta 15 gün üretimi durduran firma bu güne kadar toplamda 38 gün dönem dönem tedbir amaçlı fabrikayı kapattıkları ortaya çıktı.
Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan bazı işçiler, önceki gün akşam saatlerinde yüksek ateş şikayetiyle Tosya Devlet Hastanesine başvurdu. Başvuru yapan işçilere Tosya Devlet Hastanesi’nde koronovirüs testi uygulanırken, 8 işçinin test sonucu pozitif çıktı. Bu işçiler, Kastamonu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alındı. Fabrikada çalışan diğer işçilere de test uygulanırken, sonuçların henüz çıkmadığı bugün ve yarın tüm test sonuçlarının çıkacağı öğrenildi. Bu gelişmeler üzerine Tosya Kaymakamlığı fabrikayı 15 gün boyunca kapattı.
Evlerine gönderilen işçilerden, kendilerini izole etmeleri istendi. Fabrika yönetimince işçilere gönderilen mesajda “İçerisinde bulunduğumuz Kovid-19 pandemisi nedeni ile İl Sağlık kuruluşunun almış olduğu kararla evlerinizde kendinizi izole etmeniz zorunludur, aksi bir durumda ceza-i işlem uygulanacağından evlerinizde kalmanız sizin ve sevdiklerinizin sağlığı için büyük önem taşımaktadır” denildi.
Ülkemizde her geçen gün azalmaya devam eden koronavirüs vakalarının ilçemizde yeniden artış göstermesi ise vatandaşların tepkisine yol açtı. Kimi vatandaşlar tedbirlerin çok sıkı olduğundan şikayet ederken kimileri de Tosya’daki tüm fabrikaların 15 gün süreyle kapatılmadığı taktirde vakaların önüne geçilemeyeceğinden şikayet etti.
>> Emre ÇİLOĞLU